Ytterfilé med sichuanpeppar

Du visar för närvarande Ytterfilé med sichuanpeppar

I kylen fanns det en fläskytterfilé som skulle bli dagens middag. Det blev en lite annorlunda kryddning med en marinad som kommer att passa toppen när jag tar fram grillen igen.

Jag kom på hur jag skulle göra precis när det var dags att laga till maten. Köttet hann då inte ligga i marinaden innan det var dags att tillaga det.  Alltså stekte jag köttet i marinaden i ugnen.

Hade jag haft mer tid skulle jag marinerat köttet några timmar, torkat och stekt det i en stekpanna…eller grillat som sagt. Hur som helst smakade det toppen. Till detta gjorde sonen klyftpotatis kryddad med salt och svartpeppar samt lite sallad.

 

Fläskytterfilé med sichuanpeppar

1 fläskytterfilé

chiliflakes

Marinad

2 msk japansk soja

2 msk rapsolja

2 msk råsocker

1 lime (pressad)

1-1 1/2 msk sichuanpeppar

 

1. Mortla sichuanpeppar. Blanda sedan till marinaden. Putsa och skär köttet i skivor.

2. Lägg köttet i en ugnsform och häll marinaden över. Strössla lite chiliflakes över.

3. Stek i ugnen 225° cirka 30-40 minuter.

 

Smakade smaskens!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar