Lyxiga smaker på nationaldagen!

image
Lyxig nationaldagsmat!

Min mamma hade fått både öring och röding från några bekanta som vistats i fjällen. I foliepaket med ett gott kryddsmör smakade fisken ljuvligt gott på nationaldagen ute på altanen under parasollen. En ljummen potatissallad, mozarellasallad samt  en vanlig grönsallad fullbordade måltiden.

 

Lägg fisken i folie och krydda med salt och svartpeppar. Lägg skivor av kryddsmör över fisken och vik ihop folien till paket. Grilla på låg värme cirka 15 minuter.

Kryddsmöret gjorde jag av cirka 100 g smör, 1/2 dl hackad persilja, 1-2 msk pressad citron samt lite flingsalt.

 

Potatissallad

Nykokad varm färskpotatis i bitar

Mixa en dressing av:

1/2 – 1 dl rapsolja

1/2 pressad citron

1 kruka basilika

flingsalt

Blanda sen den kokta potatisen med dressingen.

Blanda sen i:

1 rejäl näve grovt hackad ruccola, samt 5 körsbärstomater delade i mindre bitar.

 

Till mozarellasalladen använde jag minimozarella, 1/2 röd finhackad chili, hackade basilikablad, salt och olivolja ringlad över.

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar