Sweet chili-kotletter

Jag hade arbetat ute i trädgården en stor del av söndagen och hade inte så mycket ork för matlagning. Kotletterna som plockats upp ur frysen på morgonen stoppades ner i en ugnsform och sedan hällde jag över en gräddblandning som gav dem god smak. I annan form lade jag några stora färskpotatisar från landet och bakade dem….det blev jättegott! Lite sallad på det så kunde vi äta tills vi storknade….nästan….

image
Kryddiga och smakrika kotletter.

Sweet chili-kotletter

4 kotletter

2 dl grädde

1/2 dl japansk soja

1/2 dl sweet chilisås

1 msk oystersauce

1 tsk sambal oelek

1 vitlöksklyfta

Lägg kotletterna i en ugnsform och blanda resten av ingredienserna i en bunke innan det hälls över så att det täcks. In i ugnen 200º i en timme. Jag stoppade in potatisarna samtidigt. När tio minuter återstod ändrade jag från vanlig ugnsvärme till varmluft.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar