Halloumilåda i ugn

Du visar för närvarande Halloumilåda i ugn

Att laga en ugnsform med allt i ett är enkelt. Det blir lite disk men framförallt är det smidigt. den här tillagningen blev det en vegetarisk låda men det skulle förstås fungera fint med något kött eller nån fisk i också. Perfekt mat när tiden är knapp eller om man bara vill ha tid att göra ingenting en stund.

Halloumilåda i ugn

6 små potatisar

3 morötter

2 salladslökar

2 champinjoner

20 små tomater

10 cm squash

1 bit halloumi

salt, svartpeppar

olivolja, balsamico

vitlökssås (vitlök, majonnäs, crème fraiche, citron, salt, svartpeppar)

srirachamayo (majonnäs, sriracha, honung, salt)

 

1. Skala potatis och morötter. Dela i mindre delar och lägg dem i en ugnsform. Ringla olivolja över och salta lätt. Rosta i 225° cirka 15 minuter.

2. Skär under tiden squash, champinjoner, salladslök, tomater och halloumi i mindre delar.

3. Ta ut formen med potatis och morötter och fördela resten av ingredienser i lådan. Krydda med salt, svartpeppar och ringla lite balsamicocreme över.

4. Stoppa tillbaka in i ugnen till dess att potatis och morötter är mjuka och allt fått fin färg.

5. Servera med vitlökssås och srirachamayo.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar