Äggnudlar med halloumi

Du visar för närvarande Äggnudlar med halloumi

I kylen hade jag en bit halloumi och lite kvar av min goda jordnötssås som jag gjorde till vår vietnamesiska nyårsafton. Tillsammans med salladslök och grädde blev det en god sås som serverades tillsammans med kokta äggnudlar. Snabbt enkelt och gott. Receptet blev precis en lagom portion till mig.

Äggnudlar med halloumi

äggnudlar till 1 person

ca 100 g halloumi

1/2 dl jordnötssås

1/2 dl grädde

1 salladslök

4-5 små tomater

Börja med att koka äggnudlarna. Dela under tiden halloumin i små kuber, hacka salladslöken fint. Stek i lite rapsolja. Rör ner jordnötssåsen och grädden. Smaka av med salt och svartpeppar. När det kokat ihop tillsätts tomater i små bitar.

Låt äggnudlarna rinna av och blanda med såsen. Strö över rostade hackade jordnötter och rostad kokos innan servering.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar