Caprese med småtomater

Du visar för närvarande Caprese med småtomater

Caprese är något bland det godaste man kan äta en varm sommardag. Med kall mozzarella, solvarma tomater och färsk basilika är det som att äta själva sommaren.

I kylen fanns en mozzarella som det var dags att göra någonting med. Dessutom hade jag nyss köpt många goda små babyplommontomater. Tillsammans blir det en god Caprese att äta som ensamrätt för en person eller förrätt till flera. I den här varianten rivs mozzarellan i små bitar istället för att skivas. Något jag tycker passar bättre framförallt när det är små tomater som används.

 

Caprese

1 mozzarellaboll

10 – 15 små tomater

1 msk olivolja

salt, svartpeppar

några kvistar basilika

 

1. Riv en mozzarellaboll i små bitar.

2. Dela 10-15 små tomater i halvor. Blanda på ett fat.

3. Ringla över olivolja, krydda med salt och nymald svartpeppar.

4. Avsluta med hackad basilika, enbart bladen inga stjälkar, på toppen.

 

Sen är det bara att njuta av anrättningen!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar