Squash- och parmesanpannkakor

Du visar för närvarande Squash- och parmesanpannkakor

De här pannkakorna såg dagens ljus en lunch när jag som vanligt inte riktigt visste vad jag skulle laga till. Efter en snabb titt i kylskåpet bestämde jag mig för att göra pannkakor men inte som jag oftast gör utan lite annorlunda.

Jag utgick ifrån ett av mina recept på amerikanska pannkakor men istället för att tillsätta blåbär rev jag ner squash och parmesan. Jag uteslöt även sockret som finns med i originalreceptet. Tillsammans med krispigt bacon, fetaostcrème och grönsaker blev det en jättegod lunch. Det funkar förstås lika bra att laga till pannkakorna till middag om man vill det.

Jag använde grekisk yoghurt som är ganska tjock, därför tog jag lite mer mjölk än jag gör i vanliga fall, en deciliter istället för en halv. Men där får man känna sig fram. Det blir en ganska tjock smet.

Squash- och parmesanpannkakor

2 ägg

2 dl yoghurt

1 dl mjölk

2 msk smält smör

100 – 120 g grovt riven squash

½ dl fint riven parmesan

2 ½ dl vetemjöl

1 ½ tsk bakpulver

½ tsk salt

Fetaostcrème

2 dl crème fraiche

150 g fetaost

2 – 3 msk hackad färsk basilica

1 tsk honung

nymald svartpeppar

lite pressad citron

 

  1. Vispa ihop ägg, yoghurt, mjölk och smält smör.
  2. Riv parmesan och squash och rör ner i yoghurtblandningen.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke, mjöl, bakpulver och salt. Vänd sedan ner det i bunken tillsammans med övriga ingredienser.
  4. Stek små pannkakor i en stekpanna eller plättlag med smör.
  5. Under tiden steks bacon i ugnen till dess att det blir krispigt.
  6. Rör också ihop fetaostcrèmen. Smaka av med citron och svartpeppar.

Därefter är det bara att njuta av maten, servera tillsammans med en god sallad.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar