Örtpotatissallad med kyckling

Du visar för närvarande Örtpotatissallad med kyckling

Under många år när sonen var liten åkte vi ofta på utflykt mitt över dagen på midsommarafton. Kylbagen packades med god matsäck och jordgubbar. Det här året hade jag tur så sonen var på hemmaplan. Det innebar att vi kunde återuppta den traditionen. Tillsammans med mormor åkte vi en tur i Höga Kusten.

Med oss hade jag gjort en sallad med färskpotatis, grönsaker, kyckling och fetaost. Den fick högsta betyg av alla så här kommer ett försök att skriva ner ingredienserna. Tyvärr blev det inte så många bilder men jag kan lova jag tyckte att det smakade lika gott som mina utflyktskompisar.

Örtpotatissallad med kyckling

kokt kall färskpotatis

1/2 röd paprika

1/2 rödlök

8-10 salladsärtor

1/3 gurka

1 näve ruccola

1 stekt kycklingfilé

50 g tunna skivor grillad kyckling

1 fetaost

 

Örtdressing

1 1/2 dl fint hackade örter. Jag använde koriander, vanlig timjan och citrontimjan.

1 1/2 dl kallpressad rapsolja

2-3 tsk pressad lime

2-3 tsk flytande honung

flingsalt

Blanda ingredienserna till dressingen och smaka av. Tillsätt ev. mer lime och honung.

 

1. Börja med att göra dressingen.

2. Dela sedan potatisen i mindre bitar och blanda med örtdressingen.

3. Dela gurkan på mitten och gröp ur kärnorna. Skär i halvmånar.

4. Hacka rödlöken fint och skär paprikan i små bitar.

5. Dela varje salladsärtskida i 3-4 bitar och hacka ruccolan grovt.

6. Dela kycklingen i små bitar.

7. Låt fetaosten rinna av och skär i kuber.

8. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.

 

På kvällen när vi kom hem gjorde vi tunnbrödrullar i foliepaket med rester av salladen, vitlökssås och riven ost. Det blev även det kanongott!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar