Under många år när sonen var liten åkte vi ofta på utflykt mitt över dagen på midsommarafton. Kylbagen packades med god matsäck och jordgubbar. Det här året hade jag tur så sonen var på hemmaplan. Det innebar att vi kunde återuppta den traditionen. Tillsammans med mormor åkte vi en tur i Höga Kusten.
Med oss hade jag gjort en sallad med färskpotatis, grönsaker, kyckling och fetaost. Den fick högsta betyg av alla så här kommer ett försök att skriva ner ingredienserna. Tyvärr blev det inte så många bilder men jag kan lova jag tyckte att det smakade lika gott som mina utflyktskompisar.
Örtpotatissallad med kyckling
kokt kall färskpotatis
1/2 röd paprika
1/2 rödlök
8-10 salladsärtor
1/3 gurka
1 näve ruccola
1 stekt kycklingfilé
50 g tunna skivor grillad kyckling
1 fetaost
Örtdressing
1 1/2 dl fint hackade örter. Jag använde koriander, vanlig timjan och citrontimjan.
1 1/2 dl kallpressad rapsolja
2-3 tsk pressad lime
2-3 tsk flytande honung
flingsalt
Blanda ingredienserna till dressingen och smaka av. Tillsätt ev. mer lime och honung.
1. Börja med att göra dressingen.
2. Dela sedan potatisen i mindre bitar och blanda med örtdressingen.
3. Dela gurkan på mitten och gröp ur kärnorna. Skär i halvmånar.
4. Hacka rödlöken fint och skär paprikan i små bitar.
5. Dela varje salladsärtskida i 3-4 bitar och hacka ruccolan grovt.
6. Dela kycklingen i små bitar.
7. Låt fetaosten rinna av och skär i kuber.
8. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.
På kvällen när vi kom hem gjorde vi tunnbrödrullar i foliepaket med rester av salladen, vitlökssås och riven ost. Det blev även det kanongott!