Morots- och halloumiburgare

Du visar för närvarande Morots- och halloumiburgare

För ett tag sedan gjorde jag goda morots- och halloumiburgare till middag. Inte så många ingredienser och med färdiga hamburgerbröd, grönsaker och en god snabbt ihoprörd srirachamajonnäs blev det en smakrik och mättande måltid. Burgarna stekte jag först i ugnen för att låta bli helt färdiga i stekpannan på spisen. Men de hade även gått att lägga på grillen om det hade varit väder för det.

Morots- och halloumiburgare

3 stora morötter

200 g halloumi med chili

2 ägg

3/4 dl ströbröd

3 – 4 msk hackad persilja

salt, svartpeppar

1. Riv morötter och halloumi på rivjärnets grova sida. För mer finfördelade burgare, använd den fina sidan av rivjärnet.

2. Knäck ner ägg och ströbröd och blanda ihop.

3. Tillsätt hackad persilja och krydda med svartpeppar och lite salt. Ta inte för mycket salt, tänk på att halloumin är salt i sig.

4. Stek nästan färdiga i ugn, 200°, cirka 10 minuter per sida.

5. Därefter läggs de på grillen eller i en stekpanna och får steka klart så de får din yta.

6. Lägg på valfri ost att smälta på burgaren. Jag använde prästost.

7. Fyll hamburgerbröd med valfria grönsaker och burgarna. Jag toppade med srirachamajonnäs.

Det blev jättegott. De biffar som blev kvar stekte jag upp och åt med klyftpotatis en annan dag.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar