Mormors våfflor

Våffeldagen är här igen. Vi kommer inte att hinna grädda några våfflor i dag därför tjuvstartade vi och åt våfflor under helgen i stället. I år provade jag att följa ett recept som min mormor brukade göra när det var Våffeldagen.

Våfflorna blir väldigt frasiga och goda men det är inga våfflor att hålla varma någon längre stund, då tappar de frasigheten.

Våfflorna passar bra även med matigare tillbehör än de jag serverade, eftersom det inte är något socker i dem. Så vill man ha väldigt söta våfflor, faller nog inte dessa i smaken.

image
En frasig våffla med grädde och svarta vinbär.

Frasvåfflor ( 8-9 st)

2 1/2 dl iskallt vatten

3 1/4 dl vetemjöl

1/4 tsk salt

2 msk smält smör

4 dl vispgrädde

 

1. Vispa vatten, vetemjöl, smält smör och salt till en jämn smet.

2. Vispa grädden hårt.

3. Rör försiktigt ner grädden i smeten.

4. Grädda genast våfflor. Smörj järnet de första gångerna.

image
Vänd försiktigt ner den vispade grädden.
image
Ungefär 1 dl smet i våffeljärnet.
image
Färdig att serveras.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar