Pastasås med kräftstjärtar

Du visar för närvarande Pastasås med kräftstjärtar

För någon dag sedan lagade jag till en snabb och god pastasås med kräftstjärtar. Såsen lagades till under tiden pastavattnet kokade upp och min tagliatelle blev klar. Inte många ingredienser men mycket god. Fast jag tyckte att jag lagade till en portion blev det rester som fungerade alldeles utmärkt att värma till lunch dagen efter.

Pasta med kräftstjärtar

1 liten rödlök

1/2 fiskbuljongtärning

1/2  – 1 krm cayennepeppar

1/2 citron

1/2 burk kräftstjärtar

2 – 3 msk persilja

1 1/2 dl grädde

smör

 

1. Börja med att sätta på pastavatten. Jag kokade tagliatelle cirka 7 minuter.

2. Hacka rödlöken fint och stek den mjuk i en rejäl klick smör på låg värme.

3. Smula ner en halv fiskbuljongtärning och häll på grädde och krydda med cayennepeppar efter smak.

4. Medan pastan rinner av blanda ner kräftstjärtar och hackad persilja i såsen.

5. Avsluta med att pressa ner citron och eventuellt mer cayennepeppar.

Sen är det bara att njuta av en god pastarätt.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar