Muffins med kondenserad mjölk

Du visar för närvarande Muffins med kondenserad mjölk

För ett tag sedan hade jag goda vänner på besök. Då gjorde jag godisglass till dessert men jag använde inte hela burken kondenserad mjölk så det fanns lite kvar i kylen. Funderade fram och tillbaka på vad jag skulle hitta på. Det slutade med att jag gjorde ett muffinsexperiment. Jag tycker att det blev ett lyckat experiment, goda härligt krämiga muffins med kondenserad mjölk. Jag gjorde ingen frosting till men det skulle förstås vara jättegott och pricken över i. Men jag lovar, de slinker ner fint utan också.

Så här gjorde jag mina muffins:

Muffins med kondenserad mjölk

100 g mjukt smör

1 ägg

250 g kondenserad mjölk

1/4 dl strösocker

1 1/2 dl vetemjöl

3/4 tsk bakpulver

1 nypa salt

ca 1/4 dl nypressad limesaft

 

1. Vispa smör, strösocker och ägg mjukt och pösigt.

2. Tillsätt den kondenserade mjölken och limejuicen.

3. Blanda mjöl, bakpulver och saltet och vänd försiktigt ner det i smeten.

4. Fördela i muffinsformar, 12 stycken.

5. Grädda i 175° cirka 15 minuter.

 

Vill du göra frosting till dem blanda philadelphiaost, florsocker och limezest och limejuice.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar