Parmesanpotatis med topping

Du visar för närvarande Parmesanpotatis med topping

När jag lagade till middag under påskhelgen gjorde jag parmesangratinerade potatisar som tillbehör. Det blev lite för många så jag fick rester och det visade sig bli perfekt som tilltugg någon dag senare. Den här rätten skulle passa perfekt antingen som förrätt eller till fördrinken.

Parmesanpotatis med topping

potatis, små

parmesan

smör

salt

tångkaviar

crème fraiche

rödlök

1. Tvätta potatisen och koka i lättsaltat vatten, den behöver inte skalas.

2. När potatisen är färdigkokt, lägg den i en ugnsform och tryck till lätt på varje potatis.

3. Strö över flingsalt och häll smält smör över alla potatisar. Avsluta med att riva rejält med parmesan över.

4. Gratinera i ugnen 225°, 20 – 30 minuter, till dess att potatisarna fått fin färg.

5. När de svalnat något klicka ut crème fraiche, strö över finhackad rödlök och avsluta med en klick tångkaviar (eller valfri rom).

6. Sen är det bara att njuta!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar