När jag lagade till middag under påskhelgen gjorde jag parmesangratinerade potatisar som tillbehör. Det blev lite för många så jag fick rester och det visade sig bli perfekt som tilltugg någon dag senare. Den här rätten skulle passa perfekt antingen som förrätt eller till fördrinken.
Parmesanpotatis med topping
potatis, små
parmesan
smör
salt
tångkaviar
crème fraiche
rödlök
1. Tvätta potatisen och koka i lättsaltat vatten, den behöver inte skalas.
2. När potatisen är färdigkokt, lägg den i en ugnsform och tryck till lätt på varje potatis.
3. Strö över flingsalt och häll smält smör över alla potatisar. Avsluta med att riva rejält med parmesan över.
4. Gratinera i ugnen 225°, 20 – 30 minuter, till dess att potatisarna fått fin färg.
5. När de svalnat något klicka ut crème fraiche, strö över finhackad rödlök och avsluta med en klick tångkaviar (eller valfri rom).
6. Sen är det bara att njuta!