Torskrygg under täcke

Du visar för närvarande Torskrygg under täcke

För några veckor sedan lagade jag till en god torskrätt. Som vanligt tog jag av det som fanns i kyl och frys. Det fanns en liten bit torsk i frysen, några tomater som började se ledsna ut och lite annat smått och gott. Resultatet blev mycket gott och är definitivt värt att skriva ner receptet på så att det går att laga till igen. Här kommer ett recept på ett ungefär. Såsen hade jag lagat till vid ett tidigare tillfälle så jag tog det som fanns kvar. Receptet till såsen länkas till här under.

Torskrygg under täcke

1 bit torskrygg

6-7 små tomater

5 – 6 cm purjolök

sås med parmesan och soltorkad tomatcreme

spenat

1. Salta torsken lätt på alla sidor. Vrid några varv med pepparkvarnen över.

2. Smörj en ugnsform och lägg spenat i botten på formen. Lägg fisken ovanpå spenaten.

3. Dela tomaterna i mindre bitar, strimla purjolöken och bland ner det i såsen.

4. Sätt in i ugnen, 175°, cirka 15 – 20 minuter.

5. Servera med till exempel kokt pressad potatis.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar