Smördeg med tångkaviar

Du visar för närvarande Smördeg med tångkaviar

Med en rulle kyld smördeg går det i princip alltid att laga till något gott. Vid just det här tillfället fanns inte jättemycket i kylen men med någon deciliter crème fraiche, riven ost, rödlök och en burk tångkaviar lyckades jag fixa till en riktigt god middag.

Vid tillagningstillfället åt jag smördegsbitarna varma men de fungerade precis lika bra att äta kalla dagen efter. Jag delade varje smördeg i 12 bitar men om jag skulle bjuda på det här som en förrätt eller tilltugg till fördrinken skulle jag göra mindre bitar. På det sättet skulle de kunna stoppas in i munnen i en tugga.

Förstås fungerar de också att ha på buffén. Passar bra nu under påsk och när konfirmation och avslutningar närmar sig.

Smördeg med tångkaviar

1 smördeg

crème fraiche

ca 1 – 2 dl riven ost, valfri sort

1 rödlök

1 burk tångkaviar (eller annan rom)

Lägg smördegen på en plåt, bred ut ett tunt lagar crème fraiche och riven ost. Jag använde mozzarella vid den här tillagningen men det skulle ha varit gott med någon lagrad ost också. Innan jag stoppade in smördegen i ugnen toppade jag med lite flingsalt. Skär sedan degen i valfritt stora bitar. Då blir det enklare att dela den när den är färdiggräddad.

In i ugnen 225°, cirka 15 – 20 minuter, till dess att färgen är fin.

När bitarna svalnat något lägg på en klick crème fraiche, fint hackad rödlök och en klick tångkaviar (eller annan rom).

Sen är det bara att njuta.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar