Burrata med blodapelsin

Du visar för närvarande Burrata med blodapelsin

Jag älskar verkligen burrata. Den där krämigt, gräddiga osten som passar till så många olika grönsaker. Just den här tillagningen inspirerades jag till av en av tevekockarna på Nyhetsmorgon. Så enkelt och snabbt att fixa till. Jag använde timutpeppar, en rätt mild sort med tydlig smak av grapefrukt men har man inte det hemma, ta svartpeppar istället. Det fungerar också.

Till en person använde jag:

1 blodapelsin

1 burrata

1 näve pistagenötter

4-5 timutpepparkorn

1 näve hackad spenat

fruktig balsamicocreme

Jag bottnade assietterna med grovt hackad spenat. Sedan skar jag bort skalet på apelsinerna, skivade och lade dem ovanpå spenaten. Därefter krossade jag pepparkornen i en mortel och strödde över apelsinskivorna. Burratan på toppen och därefter strödde jag grovt hackade pistagenötter över det hela. Avsluta med att ringla lite god balsamicocreme över.

Sen är det bara att njuta, antingen till förrätt eller som en annorlunda dessert.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar