Rocky road 2022

Du visar för närvarande Rocky road 2022

Att göra julgodis är en av de traditioner jag har i advent och inför jul. Ett av de julgodis det blivit tradition att göra är någon slags variant av Rocky road. Hittills har inget år varit det andra likt om än några ingredienser alltid är desamma. Årets variant blev i alla fall jättegod…precis som vanligt.

Rocky road 2022

200 g mjölkchoklad

200 g mjölkchoklad med pistagenötter

100 g mörk choklad med havssalt

3 dl jordnötter

1 påse dumlekola (29 stycken, jag räknade)

1 påse skalade pistagenötter

5 – 6 centerbitar  (det fanns en halv centerrulle kvar)

3 – 4 nävar minimarschmallows

strössel, flingsalt till dekoration

Smält chokladen över vattenbad. Dela under tiden dumlekolorna i mindre bitar.

Lägg alla ingredienser i en skål och häll över den smälta chokladen. Bred ut blandningen på ett bakplåtspapper och sprinkla lite valfritt strössel över. Avsluta med ett lite flingsalt. Ställ svalt till dess att det stelnar, skär sedan i munsbitar och lägg i askar. Sen är det bara en fråga hur mycket som finns kvar när det blir jul!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar