Lite färs, lite nachips och nektarinsalsa

Du visar för närvarande Lite färs, lite nachips och nektarinsalsa

Sonen arbetar skift den här sommaren och vissa kvällar kommer han hem vid halv nio. Då är vi båda rätt hungriga eftersom vi senast åt vid två. Nachips med smält ost, färs och nektarinsalsa med en klick crème fraiche gav en god och lite annorlunda smakbrytning när vi åt middag den här kvällen.

Jag stekte älgfärs, ca 400g, tillsammans med 1 finhackad gul lök, 1 hackad vitlöksklyfta och 1/3 finhackad röd chili (stor) i rapsolja. Sedan kryddade jag med salt, svartpeppar, spiskummin, paprikapulver och anchochili. Spiskummin var den krydda som fick ta mest plats.

Till detta gjorde jag en fruktig, het salsa på nektariner. Jag delade 3 nektariner i mindre bitar, hackade i 1/3 röd chili (stor), pressade över saften från 1/2 lime och tillsatte lite honung. Sedan fick det koka ihop till dess att salsan tjocknade något.

Allt serverat med nachips som jag rev ost över och stoppade in i ugnen.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar