Cheddarostbollar

Du visar för närvarande Cheddarostbollar

När vi hade glöggmingel innan jul hade en av mina vänner med sig fantastiskt goda ostbollar. Receptet hade hon hittat på ice.se

Bäst av allt, det behöver inte vara jul för att laga till och äta de här goda cheddarostbollarna. De är lättlagade men det tar lite tid för ostmassan måste bli riktigt kall innan det går att forma bollar. Jag följde nästan receptet (länken här ovanför) men tillsatte lite chiliflakes och använde inte riktigt lika mycket solroskärnor som i originalreceptet. Jag använda cheddarost men det går förstås lika bra att använda någon annan ost med god smak som man själv tycker om. Om det är ost som inte har så mycket smak som finns hemma kan jag tänka mig att det blir gott att blanda ner lite god whiskey i smeten också. Kryddkrasse, sesamfrön, pistagenötter är exempel på saker som passar att rulla bollarna i.

Så här gjorde jag i alla fall:

Cheddarostbollar

1 1/2 dl grädde

300 g riven cheddarost

3/4 dl solroskärnor

chiliflakes

1 paket kryddkrasse

1 förpackning pistagenötter

 

1. Riv osten.

2. Koka upp grädden och ta den från värmen.

3. Blanda ner osten och rör till dess att det blir en slät kräm.

4. Hacka solroskärnorna grovt och blanda ner dem och chiliflakes i ostkrämen.

5. Medan ostsmeten svalnar passar det bra att hacka krasse och nötter att rulla bollarna i.

6. När krämen svalnat rulla bollar i valfri storlek och täck dem i kryddkrasse och valfria nötter. Det blir cirka 20 – 30 bollar beroende av storlek.

Utmaningen är att inte själv äta upp alla på en gång.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar