Sötpotatis- och bönröra

Du visar för närvarande Sötpotatis- och bönröra

Inte den vackraste mest färgglada maten men mycket gott. Delvis samma ingredienser som till de nachos jag åt för några kvällar sedan. Jag hade ju både bönor och majs kvar men ville inte äta exakt samma. Resultatet blev en smakrik ljummen röra som jag åt med nachips.

Jag kokade små sötpotatisbitar i lättsaltat vatten tills de var mjuka. Under tiden blandade jag svarta bönor, majs, skivad salladslök, tomater, riven mozzarella, chiliflakes, pressad lime, några matskedar crème fraiche, lite salt och svartpeppar. Sist blandade jag ner sötpotatisen. Så här efteråt tänker jag att avokado skulle smakat gott i också.

Hade jag haft färsk koriander skulle det blivit pricken över i. Men det smakade tippelitopp även utan.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar