Vårrullepaj

Du visar för närvarande Vårrullepaj

I frysen fanns en låda med fyllning till vårrullar kvar sen ett tidigare tillfälle. Jag ville göra något med färsblandningen men kände att jag inte orkade stå och rulla vårrullar och fritera. Istället gjorde jag en paj. Men en lite annorlunda pajdeg. Lite misstänksam kände jag mig när jag stoppade in den i ugnen men oj så god den blev. Rekommenderar verkligen både pajdeg och fyllning. Degen blir lite hårdare i kanterna i vanlig pajdeg men väldigt god.

Vårrullepaj

Pajdeg

2 dl vetemjöl

1/2 dl grahamsmjöl

125 g kvarg, ca 1 1/2 dl

50 g rapsolja, ca 4 msk

1 msk vatten

1 krm salt

 

1. Blanda ihop pajdegen, lägg den svalt i kylen ca 30 minuter.

2. Kavla eller tryck ut den i en pajform. Förgrädda ca 20 minuter i 200°.

 

Vårrullefyllning

ca 400 g älgfärs (eller annan färs)

1 vitlöksklyfta, fint riven

1- 1 1/2 tsk riven ingefära (ca 2 cm)

2 små mellangrovt rivna morötter

1 salladslök i fina ringar

25 g glasnudlar (1/4 paket)

1 msk japansk soja

1/2 msk oystersauce

2-3 krm chiliflakes

salt

2-3 msk färsk koriander

1. Bryn färsen i olja och salta lätt.

2. Tillsätt vitlök, morötter, salladslök och ingefära och låt det fräsa med en stund.

3. Koka under tiden upp vatten och ta det sedan från plattan. Lägg i glasnudlarna och låt dem ligga en stund för att mjukna. Ta sedan upp dem och skär i mindre bitar.

4. Därefter är det dags för nudlarna att göra sällskap med färsen.

5. Häll på oystersauce, soja och krydda med chiliflakes. Smaka av och tillsätt ev. mer kryddor om det behövs.

6. Blanda sedan ner hackad koriander och låt färsen svalna.

 

Äggstanning

3 ägg

2 dl havremjölk

salt, chiliflakes

Vispa ihop äggstanningen

riven mozzarella

Lägg köttfärsfyllningen i det förgräddade pajskalet. Fördela ett lager riven mozzarella över. Häll sedan över äggstanningen och grädda i 200° till dess att fyllningen stelnat, cirka 30 minuter.

Jag serverade pajen med färska tomater.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar