Enklaste tomatsoppan

Du visar för närvarande Enklaste tomatsoppan

Det här är en mycket enkel men ändå god tomatsoppa. Det tar inte så mycket mer än 15 – 30 minuter allt som allt innan den är klar att äta. Det beror lite på hur länge man låter den koka.

Det här är återigen ett recept anpassat till en portion, för att göra till fler är det bara att ändra i receptet. Det går förstås att tillsätta färska tomater, tomatpuré för djupare och mer smak men ibland är det skönt med få ingredienser.

Enklaste tomatsoppan

1/2 vitlöksklyfta

1 – 2 krm chiliflakes

olivolja

200 g krossade tomater

2 dl vatten

1 msk röda linser

1/2 tsk malen koriander

salt, svartpeppar

Riv vitlöken fint och fräs vitlök och chiliflakes en kort stund i lite olivolja. Tillsätt krossade tomater, röda linser och koriander. Låt soppan koka ca 10 minuter. Mixa med en mixerstav och smaka av med salt och svartpeppar. Låt koka 5 – 10 minuter till. Sedan är den klar att äta.

Gott med en klick aiolo, crème fraiche eller grekisk yoghurt till. Den här gången åt jag den som den var.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar