Tonfiskröra i salladsblad

Du visar för närvarande Tonfiskröra i salladsblad

När jag var i USA i början av 80-talet år jag deras tonfisksallad för första gången. Jag blev genast förtjust i blandningen av tonfisk, majonnäs och lök. Oftast brukar jag göra röran och servera som en lunchmacka men den här gången lade jag röran på salladsblad. Det blev en riktig höjdare, lunchgott med andra ord. Himmel så smarrigt det blev!

Så här gjorde jag:

1 burk tonfisk i vatten blandas med en bit fint strimlad purjolök, en rejäl klick majonnäs, svartpeppar, chiliflakes och lite pressad citron och en aning salt. Fördela blandningen i salladsblad och toppa med små bitar av tomat. Sen är det bara att äta och njuta. Antingen alldeles själv eller tillsammans med andra som en förrätt, drinktilltugg eller bara för att det är gott.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar