Smördegspuffar

Du visar för närvarande Smördegspuffar

Häromkvällen hade jag och goda vänner en mysig kväll med glögg, bubbel och tilltugg. Till buffén gjorde jag smördegspuffar som passade perfekt till. Jag fyllde mina puffar med ädelost på tub och små bitar av brieost men det fungerar förstås att använda vilken ost man vill.

I puffarna med brieost hade det nog varit gott att droppa lite flytande honung på osten eller en miniklick av god marmelad. Fast egentligen behövdes det inte med tanke på att glöggen är rätt söt i sig.

Hur som helst blev jag mycket nöjd med smaken på puffarna och det blev gästerna också!

Smördegspuffar 

2 rullar smördeg

ädelost på tub

en liten bit brieost

sesamfrön

1 ägg

1. Ta färdigkavlad smördeg och ta ut rundlar. Jag använde ett litet snapsglas och fick ut 40 små rundlar av varje smördegsplatta.

2. På hälften av rundlarna fördelade jag en liten bit brieost eller en klick mjukost. Den andra halvan penslade jag med ägg och lade den penslade sidan ner mot halvan med osten. Sedan tryckte jag ihop de båda bitarna med fingrarna så de såg ut som små raviolibitar.

3. Därefter penslade jag med uppvispat ägg och strödde över svart sesamfrö på bitarna med brieost i och vanligt sesamfrö på de som det var ädelost i.

4. Jag gräddade dem i varmluft på 175° till dess att de fick fin färg. I min ugn tog det cirka 15 minuter.

5. Sen njöt vi av puffarna till en mugg glögg!

Resterna av degen som blev över när jag tagit ut rundlar knådade jag ihop, fyllde med ost, skar och gjorde smördegsskruvar. De blev också goda!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar