Snabb räksallad

Du visar för närvarande Snabb räksallad

I kylen fanns en burk räkor i lag. Till lunch häromdagen gjorde jag en omelette med ost och räkor. Till lunch den här dagen blev det istället en snabb sallad.

Jag tog drygt en deciliter räkor och blandade med en klick majonnäs och en klick creme fraiche. Därefter hackade jag ner lite rödlök och blandade med sriracha. Om jag hade kommit ihåg att det fanns tångkaviar i kylen så hade jag blandat i det också. Dessutom skulle det ha varit gott med lite färsk dill, koriander eller persilja till. Men se det fanns inte i köksfönstret just idag.

Jag serverade räksalladen med en hög med sallad och ett kokt ägg. Men det går förstås att lägga röran på ett bröd också. Eller fylla en baguette för att ta med på utflykten.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar