Paj med blomkål och parmesan

Du visar för närvarande Paj med blomkål och parmesan

För ett tag sen kom jag hem efter att ha varit borta några dagar. Plötsligt blev det dags att laga mat så då blev det till att öppna kylskåpet och kolla vad som fanns. En kyld pajdeg och ett blomkålshuvud fick bli den här måltidens centralgestalter. Själva pajen är vegetarisk men den dressing jag gjorde till är inte det. Fast i den är det enkelt att utesluta baconet så blir den också vegetarisk.

Jag blev riktigt nöjd med hur pajen smakade, sådär blomkålsmild som jag ville, med det där extra parmesanstinget. Dressingen till blev pricken över i!

Paj med blomkål och parmesan

1 pajdeg (egen eller köpt)

1 blomkålshuvud

10 cm purjolök

12 – 15 små tomater

2 dl riven parmesan

150 riven ost (mild)

3 ägg

2 dl grädde

salt, svartpeppar

1. Förgrädda pajskalet i 225° ca 10 minuter.

2. Dela blomkålen i mindre delar, förväll i ca 10 minuter i lättsaltat vatten.

3. Halvera tomaterna, strimla purjolöken och riv parmesan.

4. Riv mild ost och lägg i botten på pajskalet.

5. Fördela blomkål, tomater och purjolök i skalet ovanpå den rivna osten.

6. Gör äggstanningen och blanda ner den rivna parmesanen. Häll över innehållet i pajskalet.

7. Grädda pajen i 200° 30 – 40 minuter, till dess att äggstanningen stelnat och pajen fått fin färg.

 

Bacondressing

1 dl majonnäs

3/4 dl crème fraiche

1 paket bacon

2 – 3 msk rostad lök

1 – 2 tsk soltorkad tomatcrème

Stek bacon krispig i ugnen. Smula den och blanda ihop med övriga ingredienser.

Servera pajen med den goda såsen.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar