Det här är en lunchmacka där äggsalladen går att förbereda så att det bara är att lägga ihop mackan när det är dags att äta. Det är ingen nackdel att göra den en dag i förväg.
Jag brukar koka flera ägg på en gång så gör jag antingen dubbelt av äggsalladen eller så får äggen bli bas i något annat en annan dag. Eller så äter jag bara äggen skivade på en knäckemacka med kaviar.
Macka med äggsallad (2 mackor)
1 kokt ägg
1 msk kapris
2 tomater
100 g kvarg
salt, svartpeppar
sallad
thaibasilika (eller vanlig)
4 skivor fullkornsbröd
1. Hacka det kokta ägget och blanda med kvarg.
2. Hacka kapris och basilikan fint och blanda ner det också.
3. Smaka av med salt och svartpeppar.
4. Rosta brödet och lägg sallad, tomatskivor, äggsallad, tomatskivor och sallad på det ena brödet. Toppa med ytterligare ett och skär mackan i två halvor.
Klart att äta.