Räk- och kantarellpaj

Du visar för närvarande Räk- och kantarellpaj

Jag hade köpt en burk skalade räkor på affären som jag öppnade häromdagen när jag gjorde en räkmacka till middag. Därför passade det alldeles utmärkt att laga till en räkpaj idag. Jag tog det som fanns i kyl och skafferi och fyllde pajskalet med. Lite torkade trattkantareller, lök, spenat, dill och riven ost passade perfekt som sällskap till räkorna!

Räk- och kantarellpaj

1 pajdeg, köpt eller hemgjord 

Fyllning

1 gul lök

10 cm purjolök

1 vitlöksklyfta

1 näve torkade trattkantareller

salt, svartpeppar

1 rejäl näve spenat

200 g räkor

smör/ rapsolja

Äggstanning

4 ägg

2 1/2 dl matlagningsgrädde

1/2 dl creme fraiche

1 dl hackad dill

2 dl riven ost, gärna lagrad

3/4 tsk salt

1-2 krm chiliflakes

1 tsk paprikapulver

 

1. Gör först pajdegen och förgrädda pajskalet cirka 10 minuter i 200°.

2. Hacka den gula löken, riv vitlöken och strimla purjolöken. Lägg i en stekpanna med smör och rapsolja. Smula även ner trattkantarellerna och låt steka på låg värme till dess att löken är mjuk. Krydda försiktigt med salt och svartpeppar.

3. Hacka spenaten grovt. Lägg spenaten och lökblandningen i botten på det förgräddade pajskalet och toppa med räkorna.

4. Vispa ihop ägg, matlagningsgrädde, creme fraiche, krydda med salt, paprikapulver och chiliflakes.

5. Hacka dill och riv ost och blanda ihop med äggstanningen. Häll sedan blandningen i pajskalet.

6. Grädda i 200° cirka 30-35 minuter.

Pajen smakar fint med tunt skivad gurka tillsammans med smulad fetaost.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar