Potatis- och sparrispaj

Du visar för närvarande Potatis- och sparrispaj

Paj är så enkelt och gott att laga till. Om jag inte vet vad jag ska äta till middag så är paj ett säkert kort. Finns det dessutom som vid det här tillfället en färdig pajdeg i kylen går det dessutom väldigt snabbt.

Den här pajen med potatis, sparris och parmesan blev verkligen jättegod. Om det var havremjölken eller om det bara var det faktum att jag var väldigt hungrig som gjorde att jag tyckte att den blev extra god låter jag vara osagt. Men väl värd att laga till fler gånger är den helt klart.

Potatis- och sparrispaj

1 färdig pajdeg (eller gör en egen)

150 g kokt potatis

200 g sparris

1 gul lök

100 g riven mozzarella

40 g riven parmesan

2 dl havremjölk

3 ägg

salt, svartpeppar

 

1. Förgrädda det färdiga pajskalet i 200° cirka 10 minuter. (Alternativt gör en egen pajdeg som förgräddas)

2. Skär sparris i små bitar, hacka löken fint. Stek mjukt i olivolja och krydda lätt med salt och svartpeppar.

3. Mosa potatisen grovt.

4. Lägg potatis, sparris, lök och den rivna osten i botten på det förgräddade pajskalet.

5. Vispa ihop havremjölk och ägg. Krydda med ca 1/3 tsk salt. Häll över fyllningen i pajskalet.

6. Grädda i 200° ca 30 minuter till dess att pajen stelnat och fått fin färg.

Njut nygräddad tillsammans med valfria grönsaker. Smaklig spis.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar