Köttfärssås
ca 400 g älgfärs
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1-2 msk röd currypasta
1 dl tomatsås (av den typ man har till pizza)
1-2 msk tomatpuré
vatten ca 1-2 dl
1/2 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
smör, olivolja
salt och peppar
persilja och koriander
1. Hacka lök och vitlök och stek mjukt i smör och olivolja.
2. Bryn färsen i olivolja, krydda med salt och peppar.
3. Blanda ihop alla ingredienser och låt såsen koka ihop till dess att vätskan är borta.
4. Hacka och blanda i persiljan och koriandern.
Äggstanning
3 ägg
2 dl vispgrädde
salt
riven mozarella
1. Klä en pajform med pajdeg
2. Häll i köttfärsen
3. Täck färsen med ett lager riven mozarella
4. Häll över äggstanningen och grädda ca 20 minuter på 200 ºtills den stannat och pajen fått fin färg.
5. Smaklig spis!