Risgrötsplättar

Du visar för närvarande Risgrötsplättar

Jag hade ungefär en portion hemlagad risgrynsgröt kvar. Med den som bas lagade jag till goda plättar till sen söndagsfrukost när halva januari gått. Jag åt plättarna med socker och kanel men förstås kan de ätas med sylt, saftsås, bacon, lönnsirap eller precis som de är. De är nog goda vilket som. Så här gjorde jag idag.

Risgrötsplättar

ca 2 – 2 1/2 dl risgrynsgröt

1/4 dl vetemjöl

1/2 dl mjölk

1 ägg

1 nypa salt

smör till stekning

kanel och socker till servering

Blanda alla ingredienser. Stek små plättar frasiga i smör. Gör inte för stora då är det risk att de faller sönder.

Sen är det bara att äta med valfritt tillbehör, jag valde kanel och socker. Det smakade tipptopp!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar