Grönsakslåda

Du visar för närvarande Grönsakslåda

Jag hade några tillagade grönsaker i kylen som jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med. En liten portionsgratäng gratinerad i ugnen blev lösningen. Den smakade gott som den var, jag åt den utan tillbehör men den skulle ha varit god till korv, köttbullar, kyckling, bacon eller precis vad man själv är sugen på. Den här gången finns inga mänger, det handlar om en klick eller skvätt…

Grönsakslåda

kokta morötter, broccoli, blomkål (det som finns i kylen)

1 ägg

smör

en skvätt grädde

salt, svartpeppar, chiliflakes

Pressa eller mosa de kokta grönsakerna, är de varma klicka i lite smör. Om grönsakerna är kalla, smält smöret först. Blanda ner ägget och en skvätt grädde. Smaka av med salt, svartpeppar och chiliflakes.

Gratinera i ugnen, 225°, 15 – 20 minuter till dess att den får fin färg!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar