Äggmacka igen, fast på annat sätt!

  • Inläggskategori:Frukost
  • Kommentarer på inlägget:14 kommentarer

Till frukost idag blev det en av sonens favoriter, återigen var ägg inblandade. Det som behövs är franska av valfri sort, smör, ägg, salt och persilja.

I stekpannan innan vändning!

Man gör ett hål i brödskivan, idag tog vi bröd med smak av havssalt, smälter smör i en stekpanna, lägger i brödet och knäcker ägget i hålet, saltar och strör över persilja. Hur länge man sen steker beror på hur man vill ha sitt ägg, hos oss får gulan gärna vara lite rinnig.

Vi brukar också steka den brödbit som man skär bort, den är toppen när det sista ska skrapas upp från tallriken. Två äggmackor per person brukar vara lagom.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Detta inlägg har 14 kommentarer

Lämna ett svar