Japanska vitkålspannkakor

Du visar för närvarande Japanska vitkålspannkakor

En god vän har berättat för mig om att hon brukar göra vitkålspannkakor och tycker att det är så gott. Jag har varit tveksam för jag gillar inte varm kål. Men idag bestämde jag mig för att göra ett försök. Måste säga att hon hade rätt, det smakade inte kål alls. Så nu har jag lärt mig att det går finfint att äta vitkålspannkakor.

Ett recept att utgå från hittade jag på ica.se. Här hittar du det: Mini okonomiyaki

Jag följde receptet på ett ungefär men hade inte alla ingredienser hemma så som vanligt tog jag det jag hade. Gott blev det i vilket fall.

Japanska vitkålspannkakor

Dippsås

1/2 dl japansk soja

1 tsk balsamvinäger

1/2 dl vatten

2 msk råsocker

2 msk risvinäger

1 fint riven vitlöksklyfta

1/2 msk riven ingefära

Blanda ingredienserna till dippsåsen. Se till att sockret löser sig. Nästa gång kommer jag nog att tillsätta lite chili och rostade sesamfrön i dippsåsen också.

Miso- chilisås

1/2 dl smetana

1 tsk miso

1 – 2 tsk sriracha

Blanda ingredienserna till såsen för att ringla över vitkålspannkakan.

Vitkålspannkaka

200 g vitkål

4 ägg

2 dl mjöl

1 msk japansk soja

1 msk sesamolja

2 msk gräslök (eller salladslök om det finns hemma)

2-3 msk gari (inlagd ingefära)

rapsolja till stekning

 

1. Blanda ägg, mjöl, finhackad gari med soja och sesamolja.

2. Riv vitkålen fint. Hacka gräslöken och blanda ner i äggsmeten.

3. Stek i rapsolja. Små pannkakor eller gör som jag en stor. Jag stekte på låg värme cirka 5 – 7 minuter med lock över pannan och vände sen pannkakan och stekte ca 5 minuter även på andra sidan.

Servera pannkakan i bitar med misosåsen, dippsåsen och valfria tillbehör. Jag använde paprika och gräslök men hade jag haft koriander och salladslök hemma hade det varit mitt val. Rostade sesamfrön hade varit gott det också….och lite chili i dippsåsen.

Gott blev det hur som helst.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar