Ugnspannkaka med äppelgrädde

Du visar för närvarande Ugnspannkaka med äppelgrädde

Jag gillar ugnspannkaka. Dels för att det är enkelt att laga till då det sköter sig själv i ugnen. Dels för att den går att äta med många olika tillbehör, i eller till pannkakan.  Den här gången gjorde jag en helt vanlig pannkakssmet och serverade tillsammans med äppelgrädde. En riktigt god måltid, nästan som en dessert, fast inte riktigt.

Nästa gång jag lagar till det här ska jag prova att använda keso att blanda med äpplet. Det blir säkert gott och lite nyttigare. Krispig bacon skulle smaka gott till också. Mängden i receptet räcker till två måltider för mig.

Ugnspannkaka med äppelgrädde

3 dl mjölk

1 1/2 dl vetemjöl

2 ägg

1/3 tsk salt

smör

Vispa ihop ägg, mjölk och salt. Därefter vispas vetemjölet ner till en jämn smet. Smält smöret i en ugnsform och häll i smeten. Grädda i 200°, cirka 30 – 40 minuter.

Servera med äppelgrädde

1 – 1 1/2 dl grädde

1 rivet äpple

1/2 tsk kanel

ett uns socker

Vispa grädden tillsammans med socker och kanel. Riv äpplet på den grova sidan på rivjärnet, jag lät skalet följa med. Blanda ner i grädden. Smaka eventuellt av med mer kanel.

Servera ugnspannkakan med äppelgrädden och några skivor äpple. Bacon skulle passa fint till också.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar