Risfritters

Du visar för närvarande Risfritters

För ett tag sedan lagade jag till supergoda risbiffar, risfritters. Så enkelt, snabblagat och gott. Jag använde kokt jasminris som fanns i kylskåpet. Det var nog ungefär 3 dl. Men mängden ris kan förstås ökas. Förutom salt och nymald svartpeppar valde jag att krydda med anchochili och paprikapulver, fast jag tänker att det funkar hur bra som helst att ta precis de kryddor som man själv gillar. Väljer du samma kryddor som jag valde törs jag i alla fall lova att resultatet blir hur gott som helst.

Jag hade en supersmarrig tomatsås med grönsaker i frysen som jag åt till (tyvärr har jag inte skrivit ner receptet…stort misstag). Det har säkert inte alla så då funkar det att äta biffarna som de är, med en sallad eller med någon annan sås eller dressing som finns att tillgå i kylen. Eller så gör du den här tomatsåsen som jag har recept på eller letar efter någon annan god, antingen på den här hemsidan eller någon annanstans på nätet.

Risfritters

ca 3 dl kokt ris

1 mozzarellaost

1/2 kruka basilika

2 ägg

salt, svartpeppar

anchochili, paprikapulver

Hacka eller riv mozzarellaosten och blanda med riset. Blanda ner hackad basilika och äggen. Krydda med salt, svartpeppar, anchochili och paprikapulver.

Klicka ut i en stekpanna med rapsolja och stek frasiga. Vänd inte för tidigt då faller de sönder. Det gjorde i alla fall mina innan jag insåg mitt misstag.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar