Stekt ris med tofu

Du visar för närvarande Stekt ris med tofu

Med kokt kallt ris i kylen går det snabbt att laga till stekt ris. Ta bara av de grönsaker som finns hemma och använd kyckling, räkor eller som jag gjorde den här tillagningen, tofu. Krydda med soja och någon god asiatisk sås och du har en god måltid att njuta av själv eller tillsammans med någon annan. 

Stekt ris med tofu

1 förpackning fast tofu

kokt ris

majskorn

1/2 röd paprika

1 gul lök

1 morot

japansk soja

oystersauce

2 ägg

lime

1. Hacka löken fint och skär paprikan i mindre tärningar. Skala moroten och använd potatisskalaren till att göra flagor av hela moroten. 

2. Lägg tofun på hushållspapper och pressa ur överflödig vätska. Skär i centimeterstora kuber. 

3. Stek lök, grönsaker och tofu i olivolja. Tillsätt det kokta riset och majsen när tofun börjar få färg. Häll japansk soja och oystersauce, 1-2 msk av varje sort. Smaka av så att det blir lagom mycket. 

4. Knäck äggen och vispa ihop dem lätt, häll dem i ena kanten av stekpannan (styr undan det stekta riset först) och stek en omelett. Skär den i mindre delar när den stelnat och blanda med det stekta riset. 

5. Pressa över lite färsk lime och servera genast. 


Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar