Morots-, halloumi- och sesambiffar

Du visar för närvarande Morots-, halloumi- och sesambiffar

Ibland på helgerna ägnar jag några timmar åt att förbereda ett antal maträtter som går snabbt att laga till när det är dags för lunch veckan som kommer. En av rätterna är en ny variant av morotsbiffar. Det blev riktigt goda biffar som jag vid ett av serveringstillfällena åt tillsammans med blomkålsmos och en dressing gjord på yoghurt, äpple, honung och kapris.

Biffarna lagade jag till i ugnen. Det är så smidigt att klicka ut biffar i lagom storlek på bakplåtspapper och steka i ugnen. Biffarna går förstås att steka i stekpanna också om man hellre vill det.

Morots-, halloumi- och sesambiffar

450 g morötter

225 g halloumi

1 vitlöksklyfta

1 dl mandelmjöl

1/2 dl rostade sesamfrön

1 1/2 dl persilja

2 dl ägg

1/2 tsk salt

svartpeppar

 

1. Skala och riv morötterna på den grova sidan av ett rivjärn.

2. Riv sedan även halloumin grovt och vitlöksklyftan fint.

3. Hacka persilja och rosta sesamfrön i en torr stekpanna.

4. Blanda alla ingredienser med äggen, salt och nymald svartpeppar.

5. Klicka ut biffar på ett bakplåtspapper och grädda i varmluftsugn, 175° i ca 20 minuter. Vänd dem efter halva tiden för att de ska gräddas jämnt på båda sidor. Jag brukar använda ett 1/2 dl mått när jag fördelar smeten för att få dem jämnstora.

Yoghurtsås med äpple-, honung- och kapris

1 syrligt äpple

2 dl grekisk yoghurt

1/2 msk flytande honung

1/2 msk kapris

svartpeppar

Hacka äpplet och kaprisen fint. Blanda med yoghurten och honung. Smaka av mednymald svartpeppar.

Jag gjorde även enkelt blomkålsmos. Kokt pressad blomkål, smält smör och en skvätt grädde kryddat med lite salt och svartpeppar.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar