Bananpannkakor med jordnötssmör

Du visar för närvarande Bananpannkakor med jordnötssmör

På mitt fruktfat låg en banan som började bli lite väl mogen för att passa mig. I alla fall att ätas som den är. Men i matlagning spelar det ingen roll, då ger det bara mer smak.

I dag gjorde jag goda pannkakor med jordnötssmör i smeten, lagom till en portion. Fluffiga och goda tillsammans med bär!

Bananpannkakor med jordnötssmör

1 banan

1 ägg

1 msk jordnötssmör

1 msk rismjöl (vanligt vetemjöl fungerar också)

1 tsk bakpulver

salt

 

Mosa bananen, vispa ihop med ägget och jordnötssmöret. Rör ner rismjölet, bakpulver och en aning salt.

Stek i rapsolja eller smör. De är en aning lösa så var noga med att pannkakan stelnat riktigt under innan den vänds. Då är risken mindre att de går sönder.

Servera med blåbär och för att göra det hela lite onyttigt, lönnsirap.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar