Egen färskost

Du visar för närvarande Egen färskost

För ett tag sedan gjorde jag egen färskost.  Så enkel att göra, allt som allt tar det ungefär en kvart. Den här påminner om den indiska osten paneer. Eftersom den blir ganska hård passar det bra att steka den för att sedan använda i grytor.

Egen färskost

1 liter 3% mjölk

1 citron

Koka upp mjölken, rör sedan ner saften från 1 citron. När mjölken spricker/ skär sig tar man upp ostmassan och låter den rinna av i en silduk. Eventuellt arbetar man in lite salt innan den får rinna av helt. Jag valde att inte kryddsätta min ost.

När massan runnit av, ta upp den och forma den i en rektangulär form (eller annan valfri form) och lägg den i plastfolie. Förvara osten i kylskåp.

Passar utmärkt om man vill laga till Palak paneer, en indisk rätt som smakar toppen.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar