Räkrisotto med trattisar

Du visar för närvarande Räkrisotto med trattisar

För ett tag sedan åt jag den godaste risotton jag någonsin ätit. Då har jag ändå den himmelska risotto jag åt i Italien med i tankarna men den här slog den måltiden med hästlängder.

Att jag dessutom lagat den själv är ju en bonus mitt i alltihop. Förhoppningsvis kan jag laga till den fler gånger…. Nu gäller det bara att hitta mer trattkantareller när det är dags….jag har använt mina sista torkade….

Räkrisotto med trattisar (2-3 portioner)

1 liten gul lök

1 msk smör

2 dl arborioris

1 dl vitt vin

6-8 dl kycklingbuljong

2 – 3 msk torkade trattkantareller

25 g parmesan

finrivet skal av 1/2 citron

150 g sparris

100 – 150 g räkor

svartpeppar

 

1. Finhacka löken och fräs i smör till dess att den är mjuk. Den får inte ta färg. Låt riset fräsa med några minuter tills det blir blankt och genomskinligt.

2. Smula ner trattkantarellerna och tillsätt vinet. Låt det koka in.

3. Koka på svag värme och späd risotton med lite het buljong lite i taget till dess att riset är färdigkokt men har en liten kärna kvar längst in, ca 18-20 minuter.

4. Koka under tiden sparrisen i en egen kastrull i lättsaltat vatten. Dela i bitar när den är färdigkokt.

5. Blanda ner rivet citronskal och nyriven parmesanost.

6. Rör ner sparris och räkor. Smaka av nymald svartpeppar och ev. salt.

Sen är det bara att njuta!!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar