Jag har varit hängig en period och orkar därför inte riktigt med att laga mat som jag skulle vilja. Idag ansträngde jag mig lite i alla fall. Ugnsrostade rotsaker som jag gjorde en god dipp till var lagom jobbigt och passade bra att äta i soffan framför teven.
Jag tog en vanlig potatis, en liten sötpotatis och en morot, skalade och delade i mindre bitar. Ner i en ugnsform, kryddade med salt, svartpeppar och chiliflakes. Sedan ringlade jag olivolja över och stoppade in i ugnen, 225 ° på varmluft. Efter ca 10 minuter vände jag runt rotfrukterna som fick de steka klart till dess att de var mjuka inuti och krispiga utanpå. Det tog ca 20-25 minuter totalt.
Dippen gjorde jag med lika delar crème fraiche och majonnäs (Hellmans). Jag rev en vitlöksklyfta fint och blandade ner. Pressade i lite limejuice, ringlade över 1-2 tsk honung och kryddade med anchochili och salt. Det blev en mycket god dipp som jag kommer att göra fler gånger, det är säkert.