Ugnsrostade rotsaker med dipp

Du visar för närvarande Ugnsrostade rotsaker med dipp

Jag har varit hängig en period och orkar därför inte riktigt med att laga mat som jag skulle vilja. Idag ansträngde jag mig lite i alla fall. Ugnsrostade rotsaker som jag gjorde en god dipp till var lagom jobbigt och passade bra att äta i soffan framför teven.

Jag tog en vanlig potatis, en liten sötpotatis och en morot, skalade och delade i mindre bitar. Ner i en ugnsform, kryddade med salt, svartpeppar och chiliflakes. Sedan ringlade jag olivolja över och stoppade in i ugnen, 225 ° på varmluft. Efter ca 10 minuter vände jag runt rotfrukterna som fick de steka klart till dess att de var mjuka inuti och krispiga utanpå. Det tog ca 20-25 minuter totalt.

Dippen gjorde jag med lika delar crème fraiche och majonnäs (Hellmans). Jag rev en vitlöksklyfta fint och blandade ner. Pressade i lite limejuice, ringlade över 1-2 tsk honung och kryddade med anchochili och salt. Det blev en mycket god dipp som jag kommer att göra fler gånger, det är säkert.

Dipp på gång!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar