Gnocchi!

Idag hade jag en kort stund mellan sjukgymnastik och föräldramöte att laga mat på. Så det var viktigt att det gick snabbt. Hittade en förpackning potatisgnocchi i kylen som fick bli basen i dagens middag.
 
Jag började med att steka bacon knaprigt i ugnen.
Sedan fräste jag en hackad vitlöksklyfta och en tomat skuren i bitar ( med kärnorna borttagna) i olivolja och lite smör.
Under tiden kokade gnocchin i lättsaltat vatten (den blir klar på två minuter).
När den var klar blandade jag ner den med vitlöken och tomaten.
Sen blandade jag i hackad basilika och det knaperstekta baconet.
Precis innan servering rev jag över parmesanost.
 
Mums!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar