Chokladmousse med attityd.

En snabb enkel mousse, faktiskt tar det inte mycket längre tid att göra den än att vispa ihop ett paket med moussepulver från affären. Fast det smakar så mycket godare. Dessutom kan man smaksätta den med lite vad man vill.

 

Basen är choklad, äggulor och grädde. Idag använde jag mörk choklad med smak av chili och pressad apelsin som smaksättning. Då blir det en mousse med rejält mycket sting i. Gillar man inte desserter med attityd tar man en helt vanlig mörk choklad eller varför inte choklad smaksatt med exempelvis hallon. Det är nog bara fantasin som sätter gränser för hur den kan smaksättas.

 

Enkel chokladmousse (3 glas)

100 g mörk choklad 70%, valfri smak

2 äggulor

1 1/2 dl grädde

1 apelsin

 

1. Smält chokladen i vattenbad.

2. Medan den smälta chokladen svalnar, vispas grädden hårt.

3. Blanda i den pressade saften från apelsinen och rör ner en äggula i taget i chokladen.

4. Vänd ner chokladblandningen i grädden och skeda upp i glas.

5. Servera med en klick grädde och frukt eller bär. Idag hade jag passionsfrukt som passade utmärkt till.

Här finns en länk till receptet för fler portioner på annat ställe i bloggen.

image
En dessert med attityd!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar