Mormors våfflor med smultrongrädde

Våffeldag och vi hade en kväll hemma så det fanns tid att både göra egen våffelsmet och grädda våfflor.

Jag använde min mormors recept igen men precis när jag gräddade första laggen kom jag på att jag hade tänkt testa att ha i lite bakpulver också, så att de skulle fluffa upp sig lite. Men det glömde jag förstås.

Fast frasiga och goda blir de, våfflorna, om man gör som min mormor gjorde…och framför allt goda!

image
Frasiga våfflor.

 

Här hittar du min mormors recept: Mormors våfflor.

 

Till våfflorna serverade jag smultrongrädde. I frysen hade jag en liten ask med rårörda smultron. Den lät jag tina och sedan blandade jag med lite vispad grädde. Mums till våfflorna….sommar i mars!

image
Sommar i mars, smultrongrädde.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar