Gula efterrättsskålar av maräng.

Till dagens dessert förberedde jag låga marängskålar nu på morgonen. Jag vispade  4 äggvitor till hårt skum, mot slutet av vispningen tillsatte jag ca 2 dl strösocker samt några droppar pressad citron. När marängen var färdigvispad (bunken gick att vända upp och ner ) droppade jag i lite gul karamellfärg så att marängsmeten fick en fin gul ton, påskhelgen till ära. På ett bakplåtspappret ritade jag 6 cirklar. Jag bredde ut lite av smeten innan jag spritsade en kant runt så att det blev en liten låg skål.

Steg 1.
Steg 2.

De fick grädda ca 40 minuter i 150º sedan fick de stå kvar på plåten i ugnen till dess att de svalnat.

Steg 3.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar