Knäckig äppeldessert

Äpplen har vi gott om i vårt hus. Därför är desserter med äpplen inte helt ovanligt nu. Häromdagen kokade jag en kolasås som jag blandade ner havregryn och mandel i. Sedan hällde jag det över äpplen som jag lagt i en ugnsform och pressat lite citron över. In i ugnen till dess att frukten var mjuk, 200º. Det blir en söt dessert så gör detta när det är många som ska äta, annars blir det knäckig äppeldessert många dagar…..Mycket gott till vaniljglass var det i alla fall.
image
Knäckig äppeldessert.

Ljuvlig kola- och äppeldessert

100 g hackad mandel

2 dl havregryn

6-8 äpplen i klyftor

Kolasåsen

1 1/2 dl grädde

1 1/2 dl ljus sirap

1 1/2 dl strösocker

100 g smör

Låt kolasåsen koka 10-20 minuter innan havregryn och mandel blandas i och hälls över äpplena. Det blir ganska mycket så om man inte vill använda allt till desserten går den att spara och äta till glass som den är också. Ta då undan sås innan mandel och havregryn blandas i.

image
Ljummen med vaniljglass, mums!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar