Kvällen innan Lucia var det dags för årets glöggbuffé. Glöggen var varm och på köksön stod allehanda godsaker uppdukade. Det blev en trevlig kväll tillsammans med goda vänner.
På vårt buffébord fanns följande (röd text = länk till receptet):
- Baconlindade dadlar ( kärna ur färska dadlar, linda en halv baconskiva runt varje och stek i ugnen, 250º)
- Saffranspannkaka med blåbärssylt och vispgrädde
- Dubbla minipajer
- Pepparkakssticks
- Brända mandlar
- Ädelostcreme (ca 1 dl creme fraiche och en bit god ädelost blandas)
- Citrusmascarpone
- Saffransmuffins
- Rocky road 2014
- Mjuk pepparkaka med lingonfrosting
- Fröknäcke
- Tunnbrödsnittar (Bred smör på mjukt tunnbröd, lägg på en blandning av hackat hamburgerkött, ca 1 msk pepparrot och creme fraiche. Rulla ihop och skär i lagom stora munsbitar.)
- Brieost med mangomarmelad (marmeladen var en present från sonen)
- Skumtomtar