Kycklingsoppa

Du visar för närvarande Kycklingsoppa

Det här är en soppa som är perfekt att laga till om det råkar finnas en färdigstekt kycklingfilé och lite äggnudlar i kylskåpet. Finns inte det så är det en perfekt soppa att laga till ändå. Då är det bara att steka en kycklingfilé och koka lite äggnudlar att ha för att stoppa i soppan. Eller för den delen, kycklingen behöver inte stekas om man inte vill. Den kan få koka i soppan. Det fungerar också.

Gillar man inte kyckling går det alldeles utmärkt att ta mer grönsaker istället och byta ut hönsbuljongen till grönsaksbuljong. Hur som helst är det en soppa som passar en kall vinterdag, kylig höstdag, regnig sommardag eller…ja ni fattar. Jag är faktiskt helt övertygad att den går att äta när det är varmt också…den passar alltså när som helst. God är den i alla fall!

Kycklingsoppa

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1-2 cm ingefära

5 – 6 cm purjolök

1/4 röd paprika

1/2 – 1 msk grön currypasta

olivolja

1 burk majs

8 dl vatten

2 hönsbuljongtärningar

1 stekt kycklingfilé

äggnudlar

3 – 4 msk koriander eller persilja

 

1. Koka äggnudlarna enligt anvisningar på förpackningen.

2. Stek kycklingfilén, krydda med salt och svartpeppar (om det inte finns en färdigstekt redan förstås).

3. Hacka den gula löken, riv vitlök och ingefära fint samt strimla purjolöken. Hacka paprikan.

4. Stek lök, paprika och ingefära tillsammans med grön currypasta i olivolja i en kastrull. Ha inte för hög värme, det ska inte ta färg.

5. När löken börjar bli genomskinlig tillsätts majs, hönsbuljongtärningar och vatten.

6. Låt koka ihop en kort stund. Lägg sedan i kycklingen i mindre bitar och de kokta äggnudlarna.

7. Sist av allt rörs hackad koriander eller persilja ner.

Servera rykande het. Räcker till 2-3 portioner.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar