Enkel cheesecake i glas

Du visar för närvarande Enkel cheesecake i glas

För ett tag sedan blev vi sugna på dessert när vi hade ätit middag. Naturligtvis hade jag inte förberett någon och vi hade inte ens glass i frysen. Men i kylen fanns en del andra ingredienser som jag gjorde någon slags cheesecake av. Jag gjorde två glas, ett till oss var men det blev mer kvar av  philadelphiaröran så den använde vi oss av fler dagar….

 

Cheesecake i glas

1 dl creme fraiche

1 dl philadelphiaost

1/2 tsk vanljsocker

1/2 – 1 msk florsocker

ca 1/2 pressad citron

 

digestivekex

mango i tärningar

 

1. Blanda alla ingredienser till philadelphiaröran. Ta inte all citron på en gång, utan smaka av så att det blir lagom citronsmak.

2. Smula 1 digestivekex i botten på varje glas. Lägg i ett lager philadelphiaröra. Ovanpå det ytterligare 1 smulat digestivekex och mer philadelphiaröra.

3. Toppa med tärnad mango.

4. Ät!

 

Enkelt, snabbt men framförallt gott.

 

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar